Haberler

anasayfa    > medya   > Haberler
2209.2021

Karakuz Demir Madeni Sahası’nın Özelleştirme İhalesi Yapıldı!

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde Sümer Holding AŞ’ye ait Karakuz Demir Madeni Sahası’nın özelleştirilmesi kapsamında pazarlık görüşmeleri yapıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuruda, Sümer Holding AŞ’ye ait, Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki ruhsat bitim tarihi 4 Mart 2047, ruhsat alanı 7 bin 377,39 hektar, işletme izin alanı 83,58 hektar olan Karakuz Demir Madeni Sahası’nın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 346 milyon lira ile D Mineral ve Madencilik AŞ verdiği bilgisi paylaşıldı.

Karakuz Demir Madeni Sahası Rezerv Bilgileri

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün, Malatya’daki maden kaynakları hakkında hazırladığı, ‘Malatya İli Maden ve Enerji Kaynakları’ başlıklı rapora göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın özelleştirileceğini açıkladığı Hekimhan – Karakuz Demir Sahası’nda Hekimhan-Karakuz’da %40-55 Fe tenörlü 14.5 milyon ton rezerv bulunuyor.

MTA’nın söz konusu raporuna göre, Karakuz Demir Sahası’nda bugüne kadar 1 milyon 500 bin ton demir cevheri üretildi.

Raporda cevherin esas olarak manyetit minerallerinden oluştuğu, yer yer yoğun martitleşme gösterdiği, parajenizdeki demir mineralleri manyetit-hematit-martit-götitlepidokrosit-limonit şeklinde olduğu, seyrek olarak prit ve kalkosin de izlendiği belirtilmiştir.

KAYNAK: Yeraltı Haber